Dag 3: Troyes-Auxerre

3 juni 2026 - Auxerre, Frankrijk

Sparta
Het ontbijt was enkel frans brood met wat boter. Gelukkig met een grote bol koffie. In Sparta zouden ze daar tevreden mee zijn.
Wij, die de ganse dag fietsen, niet. Dus de eerste halte was eten zoeken om de dag door te komen.
Temeer daar de host had aangegeven dat er niet veel te vinden was tot Auxerre. Het einddoel van vandaag.

Lege kas
Op de eerste dag kwam ik toevallig een pelgrim tegen, de Jos. We sliepen beiden in een rusthuis in Chalons en Champagne.
Een ruim, nieuw gebouw, waar kamers werden verhuurd aan particulieren.
Om de bijna lege kas wat op te vullen. Was zeer goed.

Apart
In Troyes had ik iets geregeld, de Jos niet. Hij vond het eerder makkelijk om te vragen of hij daar ook kon blijven. Was geen probleem.
Toch reden we apart. De reden schreef ik eerder.
En vandaag in Auxerre had ik niets vastgelegd. Hij wel. Ik dus mee met hem. Pelgrims helpen elkaar, nietwaar.

Limburgers uit twee landen

Ergens halfweg, terwijl ik aan het bekomen was van de hellingen, bergen zijn het niet, op een terras kwam hij ook aangereden.
Het was in Evry le Chatel. Daar de nodige proviand en drank genuttigd en verder gereden. Maar niet nadat we een geanimeerd gesprek met twee stellen uit Venlo. Het kwam erop neer dat we alle zes Limburgers waren. Wij twee op doorreis, zij natuurlijk op een camping.

12 km meer

Aangekomen in Auxerre aan ons slaapadres bleek mijn compagnon 12 km meer gefietst te hebben. Verschil dat volgens mij enkel een gevolg kan zijn dat ik in de winteravonden de routes volledig opgemaak heb.
En hij iets te fel rekende op Google maps. Nu, gelukkig konden voor hem de batterijen het aan.

Uit eten

Het rijden onderweg was niet makkelijk. Er stond veel wind. Zuidwind. Terwijl we volledig zuidwaarts moesten rijden.
Zo fel dat navigatie in feite niet nodig was. Zolang de wind in mijn gezicht blies zat ik goed.
En nog een geluk daarbij: in de namidag brak het zonnetje door. 23 graden.
Na de (nodige) douche en wasje zijn we een hapje gaan eten. Langs de Yonne.

Morgen meer

PS
Dank voor de reacties. Doet deugd. Wordt gewaardeerd.
Kan, jammer genoeg, op ieder bericht reageren.
Tijdsgebrek. Sorry hiervoor.

1. Christel:
    3 juni 2026
    Welterusten!
  2. Goele:
    3 juni 2026
    Ben vandaag een tochtje gaan doen met ons neefje 🐕 Twee keer kaka, goed gedronken, flink getrokken 😝 Alles prima dus!
    Heb mama ook geholpen met het lezen van je verslag. Hopelijk weet ze nog hoe ze een bericht moet sturen 😉