Dag 15: Dax - Oloron Sainte Marie

24 mei 2019 - Oloron-Sainte-Marie, Frankrijk

Vertrek

Men zegt wel eens, mooie liedjes duren niet lang. - uitzondering dan die van de The war on drugs - maar het was zeker van toepassing na de vorige dagen. Ben deze morgen node vertrokken. Na die warme, fijne aangename dagen bij Ansi, Olivier en kids. Zij doen dat goed. Hun situatie deed me denken aan de onze zo’n 35 jaren geleden in Zaïre. Als jonge familie in het buitenland.

Weer

Her duurde een dik uurtje vooraleer ik de route weer had. Vanaf toen ging het vlot. Geleidelijk werden de hellingen langer en steiler. Wat wil je, de Pyreneeën komen eraan. 

Centrum

Onderweg passeerde ik het dorpje Laas. Op het eerste zicht niks speciaals. Heb daar een koffie gedronken. Mijn oog viel daar op een paal waar op het geschreven stond dat deze plek het centrum van de wereld was. Volgens mij eerder een uiting van Frans chauvinisme, dan waarheid.

Camino

Aangekomen in de gîte in Oloron was het Caminogevoel onmiddellijk daar. Ik was niet de enige pelgrim. Er waren er tientallen. Zonder uitzondering hadden die allemaal de ganse dag regen gehad. Ikzelf heb alleen het laatste uur regen gehad. Ervoor was het een miezer regen. Toch was ik ook kletsnat bij aankomst. Nu nog wat te eten zoeken en wat verbroederen.

Morgen maak in een ommetje naar Lourdes. Familietraditie !

Foto’s

2 Reacties

  1. Nele:
    24 mei 2019
    Ik dacht dat Antwerpen het centrum van de wereld was??!!
  2. Leander:
    24 mei 2019
    Oei, twee centra!! 😱😱
    Dat kan niet. En nu?